Mikä on Invisalign-hoito?
Mikä on Invisalign-hoito?
Invisalign-hoito on prosessi, jossa käytetään useita läpinäkyviä pois otettavia oikomiskalvoja, jotka oikovat hampaasi asteittain. Ei kiinnikkeitä tai metallilankoja, eikä metallisista hammasraudoista aiheutuvia rajoituksia.
Mistä läpinäkyvät Invisalign-oikomislaitteet on valmistettu ja miltä ne näyttävät?
Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot on valmistettu joustavasta muovista, tarkemmin sanottuna patentoidusta SmartTrack-materiaaliksi kutsutusta termoplastisesta materiaalista, joka on luotu yksinomaan Invisalign-hoitoon.
Kuinka Invisalign-hoito oikoo hampaani?
Invisalign-palveluntarjoajasi luo ainutlaatuisen digitaalisen hoitosuunnitelman, joka kartoittaa tarkasti hampaasi liikkeet. Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvosi on suunniteltu kohdistamaan riittävästi voimaa juuri oikeisiin paikkoihin suunnitelmasi mukaisesti. Invisalign-palveluntarjoajasi tukee sinua jokaisessa vaiheessa seuraamalla edistystäsi ja varmistamalla, että oikomiskalvosi istuvat hyvin.
Mitkä ovat Invisalign-hoidon tärkeimmät edut?

Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot ovat käytännössä näkymättömät; muut eivät välttämättä edes huomaa niitä. Voit ottaa ne pois ennen syömistä ja juomista tai hampaiden harjausta, hammaslangan käyttöä tai erityistilaisuuksia varten. Niissä ei ole metallikiinnikkeitä- tai lankoja, jotka voivat ärsyttää suutasi tai rikkoutua.

 

Toisin kuin muut tuotemerkit, läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot on valmistettu patentoidusta SmartTrack-materiaalista, jota on mukavampi käyttää ja joka tarjoaa paremman istuvuuden.1 Invisalign-oikomiskalvot on myös muotoiltu ienrajasi mukaisesti, jotta ne tuntuvat mukavammilta ja näyttävät hyviltä. Koska ne ovat maailman2 edistyneimmät läpinäkyvät oikomiskalvot, olemme onnistuneesti parantaneet yli 14 miljoonaa hymyä maailmanlaajuisesti, mukaan lukien 2 miljoonaa teini-ikäisen hymyä.3

Saanko varmasti suorat hampaat Invisalign-hoidolla?
Jokainen hymy on ainutlaatuinen, minkä vuoksi Invisalign-hoitosi alkaa konsultointikäynnistä. Käynnin aikana Invisalign-palveluntarjoajasi auttaa sinua määrittämään, mikä Invisalign-hoito voi parantaa hymyäsi. Emme voi taata tiettyä hoitotulosta, mutta kannustamme sinua kertomaan hoitotavoitteistasi Invisalign-palveluntarjoajallesi konsultointikäynnilläsi.
Kenelle Invisalign-hoito on tarkoitettu?
Sopiiko Invisalign-hoito minulle?
Invisalign-hoito voi olla loistava ratkaisu sekä aikuisille että teini-ikäisille, jotka tarvitsevat käytännössä näkymätöntä menetelmää hymynsä parantamiseksi. Innovaatiomme ja edistynyt teknologiamme mahdollistavat sen, että voimme korjata lähes kaikki yleiset hampaiden suoruutta ja purentaa koskevat ongelmat, niin lievät kuin monimutkaisemmatkin. Koska teini-ikäisille tarkoitettujen oikomislaitteiden ulkopuolella on huomaamaton sininen piste, vanhemmat saavat varmistettua, että heidän kasvava lapsensa pitää läpinäkyviä oikomiskalvojaan tarpeeksi usein.
Millainen hoitoprosessi on?

Invisalign-hoito alkaa konsultointikäynnillä koulutetulla Invisalign-palveluntarjoajalla. Invisalign-palveluntarjoajasi arvioi hymysi ja kartoittaa sitten tarkan räätälöidyn digitaalisen hoitosuunnitelman, joka esittelee hymysi vaiheittaisen muutoksen.

Kun olet hyväksynyt suunnitelmasi, ainutlaatuiset oikomislaitteesi luodaan. Käytät kutakin oikomiskalvosarjaa 20–22 tuntia päivässä, ja vaihdat uuteen oikomislaitesarjaan 1–2 viikon välein Invisalign-palveluntarjoajan ohjeiden mukaan. Jokainen oikomiskalvosarja siirtää hampaasi varovasti ja vähitellen paikalleen hoitosuunnitelman mukaisesti kohti uutta kaunista hymyäsi.

Miten aloitan Invisalign-hoidon?

Löydät lähimmän koulutetun Invisalign-palveluntarjoajan online-paikantimestamme.

Parhaan kokemuksen takaamiseksi valitse huolellisesti sinulle sopiva Invisalign-palveluntarjoaja, joka saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja jolla on tarvitsemasi kokemus.

Voinko mennä kenelle tahansa hammaslääkärille tai oikomishoidon erikoishammaslääkärille Invisalign-hoitoa varten?

Monet oikomishoidon erikoishammaslääkärit ja hammaslääkärit ovat Invisalign-koulutettuja palveluntarjoajia, mutta eivät kaikki. Oikomishoidon erikoishammaslääkärien ja hammaslääkärien, jotka haluavat tarjota Invisalign-hoitoa, on suoritettava erillinen koulutus.

Löydä lähin koulutettu Invisalign-palveluntarjoajasi online-paikantimestamme.

 

Mitä minun pitää ottaa mukaan palveluntarjoajan konsultointikäynnille?
Tuo kysymyksesi ja kaikki mahdolliset tiedot hammashoitoon liittyvästä historiastasi. 
Mitä minun tulisi odottaa konsultointikäynniltä?

Konsultointikäynnin aikana Invisalign-palveluntarjoajasi keskustelee kanssasi hampaiden oikomistavoitteistasi ja tutkii hymysi määrittääkseen erityistarpeesi. Invisalign-palveluntarjoajasi saattaa myös keskustella kanssasi siitä, kuinka nopeasti voit saavuttaa uuden hymysi, sekä henkilökohtaisista hoitokustannuksistasi.

Invisalign-palveluntarjoajasi suosittelee todennäköisesti hammastarkastuksen ja puhdistuksen varaamista ennen Invisalign-hoidon aloittamista varmistaakseen, että hampaasi ja ikenesi ovat hyvässä kunnossa ja jotta vältetään tarpeettomat riskit.

Kuinka kauan hoito kestää?
Hoidon kesto riippuu useista tekijöistä, kuten kuinka monimutkainen tapauksesi on ja kuinka usein käytät oikomiskalvojasi. Invisalign-palveluntarjoajasi määrittää yksilöllisten tarpeidesi perusteella, kuinka kauan hoitosi saattaa kestää. Invisalign-hoidon keskimääräinen kesto on 12–18 kuukautta,4 vaikka saatat nähdä tuloksia jo muutamassa viikossa.
Kuinka usein Invisalign-oikomiskalvoni pitää vaihtaa?
Invisalign-palveluntarjoajasi kertoo sinulle, kuinka usein sinun tulee vaihtaa Invisalign-oikomiskalvosi uusiin (tämä voi vaihdella yksilöllisen hoitosuunnitelmasi mukaisesti). Monet Invisalign-palveluntarjoajat suosittelevat läpinäkyvien Invisalign-oikomiskalvojesi vaihtamista viikoittain tai joka toinen viikko.
Kuinka monta tuntia päivässä minun tulee käyttää Invisalign-oikomiskalvoja?
Parhaan tuloksen takaamiseksi sinun tulee käyttää läpinäkyviä Invisalign-oikomiskalvoja 20–22 tuntia päivässä ja ottaa ne pois vain ennen syömistä, juomista, hampaiden harjausta ja hammaslangan käyttämistä.
Kuinka usein minulla on vastaanottokäyntejä Invisalign-palveluntarjoajallani?
Invisalign-palveluntarjoajasi järjestää säännöllisiä vastaanottokäyntejä yleensä kerran 4–6 viikon välein. Näiden käyntien tarkoituksena on varmistaa, että Invisalign-hoitosi etenee suunnitellusti.
Invisalign-palveluntarjoajani mainitsi ”kiinnikkeet”. Mitä ne ovat ja miksi tarvitsen niitä Invisalign-hoitoani varten?

Invisalign-hoitosi voi vaatia SmartForce-kiinnikkeitä, pieniä hampaidenvärisiä kappaleita, jotka kiinnitetään hampaisiin.

Nämä kappaleet toimivat kahvoina, joita vasten oikomiskalvot työntävät siirtäkseen hampaita sopivalla voimalla, ja ne tekevät monimutkaisista hampaiden liikkeistä mahdollisia ilman hammasrautoja. Läpinäkyvät Invisalign-oikomislavot istuvat hyvin ja tiukasti niiden ympärille, joten ne ovat tuskin havaittavissa.

Kaikki, jotka käyttävät läpinäkyviä Invisalign-oikomiskalvoja, eivät välttämättä tarvitse SmartForce-kiinnikkeitä, mutta jos sinä tarvitset niitä, Invisalign-palveluntarjoajasi kiinnittää ne hampaisiisi hoitosi alussa tai sen aikana ja poistaa ne, kun niitä ei enää tarvita.

Kuinka paljon Invisalign-hoito maksaa?
Kuinka paljon Invisalign-hoito maksaa?

Invisalign-palveluntarjoajasi määrittää hoitokustannuksesi sen perusteella, kuinka monimutkainen tapauksesi on ja kuinka monta oikomiskalvoa saatat tarvita.

Ota yhteyttä paikalliseen Invisalign-palveluntarjoajaasi saadaksesi lisätietoja tämän alustavaa konsultointikäyntiä ja maksusuunnitelmia/rahoituksia koskevista tarjouksista. Invisalign-palveluntarjoajat voivat tarjota joustavia maksuaikatauluja, jotta Invisalign-hoito olisi sinulle edullisempaa. Lue lisää.

Miksi minun pitäisi luottaa Invisalign-hoitoon?
Kuinka monet ovat käyttäneet läpinäkyviä Invisalign-oikomiskalvoja?
Yli 14 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti, mukaan lukien yli 2 miljoonaa teini-ikäistä, ovat käyttäneet läpinäkyviä Invisalign-oikomiskalvoja hymynsä parantamiseen.3
Miten Invisalign-hoito eroaa muista hampaiden oikomisvaihtoehdoista?

Invisalign-hoito on maailman kehittynein läpinäkyvä oikomislaitejärjestelmä, jonka taustalla on yli kahden vuosikymmenen innovaatio.2

Toisin kuin hammasraudat, läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvoja voi ottaa pois ja ne ovat käytännössä näkymättömät. Niissä ei ole lankoja tai kiinnikkeitä, joten sinun ei tarvitse muuttaa harjaus- ja hammaslankarutiinejasi ja voit jatkaa kaikkien suosikkiruokiesi syömistä.

Mitään muuta läpinäkyvää oikomiskalvoa ei ole valmistettu SmartTrack-materiaalista. Tämä edistynyt teknologia auttaa siirtämään hampaat ennakoitavammin5 ja auttaa sinua saamaan haluamasi hymyn jopa 50 % nopeammin.6

Lue lisää Invisalign-järjestelmän eroista tai katso hoitojen vertailutaulukkoamme.

Kuinka vanha läpinäkyvien Invisalign-oikomiskalvojen taustalla oleva yritys on?
Läpinäkyviä Invisalign-oikomiskalvoja valmistava Align Technology, Inc. perustettiin vuonna 1997.
Entä jos minulla on ollut hammasraudat tai olen läpikäynyt muunlaista hammashoitoa?
Hampaani ovat siirtyneet sen jälkeen, kun hammasrautani poistettiin. Voiko Invisalign-hoito korjata tämän?
Kyllä, läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot voivat hoitaa melkein kaikki yleiset hampaiden suoruuteen liittyvät ongelmat, niin lievät kuin monimutkaisemmatkin. Monet, joilla on ollut aiemmin hammasraudat, valitsevat huomaamattoman Invisalign-hoitoratkaisun hymynsä parantamiseksi huomatessaan, että hampaat ovat siirtyneet takaisin.
Minulla on laminaatit tai kruunut. Toimivatko läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot niiden kanssa?
Riippuu tilanteesta. Keskustele Invisalign-palveluntarjoajasi kanssa hammashoidoistasi, mukaan lukien laminaatit ja kruunut, ja hän arvioi yksilölliset tarpeesi.
Minulla on hammassilta useissa hampaissa. Toimivatko läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot silti?

Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot on suunniteltu siirtämään kutakin hammasta erikseen. Koska hammassilta yhdistää kaksi hammasta tai useampia hampaita, läpinäkyvät oikomiskalvot eivät välttämättä ole tehokkaita.

 

Kuinka Invisalign-hoito vaikuttaa elämääni?
Näkevätkö muut, että minulla on oikomiskalvot?
Invisalign-oikomiskalvot ovat käytännössä näkymättömät. Muut eivät välttämättä edes huomaa, että käytät niitä, joten Invisalign-hoito sopii saumattomasti elämäntyyliisi.
Voinko ottaa oikomiskalvot pois aina tarvittaessa?
Kyllä, voit ottaa Invisalign-oikomiskalvot pois syömistä, juomista, hampaiden harjaamista ja hammaslangan käyttöä varten. Voit ottaa ne pois erityistilanteissa, kuten häät tai työhaastattelu tai kun harrastat suosikkiurheilulajiasi tai soitat soitinta. Sinun pitää vain muistaa käyttää niitä 20–22 tuntia päivässä, jotta saat parhaan lopputuloksen.
Onko hoidon aikana rajoituksia syömisen suhteen?
Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot voi ottaa pois, joten ruoan suhteen rajoituksia ei ole lainkaan (hei popcorn!). Perinteisillä langoilla ja kiinnikkeillä varustetuilla laitteilla on pitkä luettelo ruoista, joista et valitettavasti voi nauttia, koska ne voivat vaurioittaa hammasrautoja tai juuttua niihin.
Onko Invisalign-hoito kivuliasta?

Invisalign-hoito siirtää hampaitasi kohdistamalla hellävaraista ja jatkuvaa voimaa, mutta jotkut saattavat tuntea oikomiskalvoja käytettäessä väliaikaista epämukavuutta ensimmäisten muutaman päivän aikana. Tyypillisesti sitä kuvaillaan paineeksi. Tämä on normaalia, sillä se on merkki siitä, että läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvot tehoavat ja parantavat hymyäsi.

Ota yhteyttä Invisalign-palveluntarjoajaasi, jos sinulla on huolenaiheita tai jos koet jatkuvasti epämukavuutta.

Joskus kun otan oikomiskalvoni pois, hampaani tuntuvat löysiltä. Onko se tavallista?
Kyllä. Kun Invisalign-oikomiskalvosi siirtävät hampaita asteittain oikeaan asentoon, ikenet muodostuvat uudelleen jokaisen hampaan ympärille, kun ne liikkuvat. Muista keskustella Invisalign-palveluntarjoajasi kanssa kaikista huolenaiheista.
Tehoaako Invisalign-hoito silti, jos käytän oikomiskalvoja vain nukkuessani?
Sinun on käytettävä Invisalign-oikomiskalvojasi 20–22 tuntia päivässä, jotta saavutat haluamasi tulokset.
Vaikuttaako läpinäkyvien Invisalign-oikomiskalvojen käyttäminen puheeseeni?
Voi kestää muutaman päivän, ennen kuin kielesi tottuu suussasi oleviin Invisalign-oikomiskalvoihin, joten puheesi voi olla sammaltavaa. Tämän pitäisi kuitenkin loppua nopeasti.
Värjääkö tupakointi oikomiskalvoni?
Emme suosittele tupakointia, kun käytät Invisalign-oikomiskalvojasi, koska ne voivat värjääntyä.
Voinko käyttää purukumia, kun käytän oikomiskalvoja?
Et, purukumi tarttuu Invisalign-oikomiskalvoihin. Suosittelemme, että otat oikomiskalvot pois ennen kaikkia aterioita ja välipaloja, mukaan lukien purukumi.
Voivatko oikomiskalvot irrota, kun nukun?
On hyvin epätodennäköistä, että oikomiskalvosi irtoavat, riippumatta siitä, mitä teet: nukkuminen, puhuminen, nauraminen jne. Läpinäkyvät Invisalign-oikomiskalvosi on suunniteltu sopimaan tiukasti hampaidesi ympärille, joten tämän ei pitäisi olla huolenaihe.
Lähdin matkalle ja unohdin ottaa oikomiskalvoni mukaan. Sopivatko oikomiskalvoni edelleen?

Riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut käyttämättä Invisalign-oikomiskalvoja. Jos on kulunut vain vähän aikaa, oikomiskalvosi tulisi silti sopia, mutta se saattaa tuntua epämukavalta. Jos on kulunut pidempi aika, keskustele Invisalign-palveluntarjoajasi kanssa yksilöllisestä tilanteestasi.

 

Kuinka pidän huolta oikomiskalvoistani?
Mikä on paras tapa puhdistaa oikomiskalvot?
Paras tapa puhdistaa oikomiskalvot on harjata ja huuhdella ne kädenlämpöisellä vedellä sekä Invisalign-puhdistuskiteiden tai erityisten puhdistustablettien avulla. On tärkeää, että huolehdit hyvästä suuhygieniasta harjaamalla hampaat jokaisen aterian jälkeen, ennen kuin asetat oikomiskalvot takaisin.
Jos minulla on ruokajäämiä (kuten mustikoita tai pastakastiketta) suussani, kun laitan oikomiskalvot takaisin, voivatko ne värjääntyä?
Kyllä. Siksi on tärkeää harjata hampaat jokaisen aterian jälkeen, ennen kuin asetat Invisalign-oikomiskalvot takaisin suuhusi.
Mitä minun tulee tehdä, jos kadotan tai rikon oikomiskalvon?
Jos kadotat tai rikot Invisalign-oikomiskalvon, ilmoita siitä heti Invisalign-palveluntarjoajalle. Invisalign-palveluntarjoajasi työskentelee kanssasi varmistaakseen, että noudatat hoitosuunnitelmaasi.Tähän voi sisältyä edellisen oikomiskalvon käyttäminen, seuraavan oikomiskalvon käyttäminen tai korvaavien oikomiskalvojen tilaaminen.
Voinko tilata korvaavia oikomiskalvoja suoraan Invisalign-valmistajalta?
Kaikki oikomiskalvot ja retentiokalvot on tilattava Invisalign-palveluntarjoajaltasi, koska niitä pidetään reseptituotteina. Ota yhteyttä suoraan Invisalign-palveluntarjoajaasi, jos haluat tilata korvaavan tuotteen.
Mitä tapahtuu, kun Invisalign-hoitoni päättyy?
Täytyykö minun käyttää hoidon jälkeen retentiota, jotta hampaani eivät siirry uudelleen?
Useimmat Invisalign-palveluntarjoajat suosittelevat, että kaikki, jotka ovat käyneet läpi oikomishoidon, joko hammasraudoilla tai Invisalign-hoidolla, käyttävät retentiota, jotta hampaat eivät siirry vähitellen takaisin aloitussijaintiinsa. Jokainen tapaus on erilainen, joten kysy lisää Invisalign-palveluntarjoajalta, jos tarvitset retention.
Minkä tyyppinen retentio minun tulisi valita?

Vaikka retentiovaihtoehtoja on monia erilaisia, suosittelemme Vivera-retentiokalvoja. Vivera-retentiokalvot on suunniteltu käytettäväksi erityisesti Invisalign-oikomiskalvojen jälkeen. Vivera-retentiokalvot ovat valmistettu patentoidusta materiaalista, joka on 30% vahvempi kuin muut markkinoiden johtavat läpinäkyvät retentiomateriaalit.3 Niiden avulla saat pidettyä yllä uutta hymyäsi.

Vivera-retentiokalvosi ovat käytännössä näkymättömiä ja tehty mittatilaustyönä hampaidesi jäljennöksestä tai kuvasta. Ne käyttävät samaa huipputeknologiaa, jota käytetään läpinäkyvissä Invisalign-oikomiskalvoissa.

Paljonko Vivera-retentiokalvot maksavat?

Kysy lisätietoja Vivera-retentiokalvot Invisalign-palveluntarjoajaltasi, koska hinnoittelu voi perustua yksilöllisiin tarpeisiisi. Kaikkiin Vivera-retentiokalvojen tilauksiin sisältyy ylimääräinen sarja sen varalta, että kadotat tukesi.

 

Miten voin tilata Vivera-retentiokalvot?

Voit tilata Vivera-retentiokalvot Invisalign-palveluntarjoajaltasi.

Kuinka kauan minun on käytettävä Vivera-retentiokalvoja?
Invisalign-palveluntarjoajasi antaa sinulle tarkat ohjeet siitä, kuinka usein sinun on käytettävä retentiokalvojasi. Tyypillisesti käytät ensimmäistä sarjaa kokopäiväisesti, minkä jälkeen Invisalign-palveluntarjoajasi suosituksen perusteella voit vähentää asteittain sen käyttöä, kunnes käytät sitä vain öisin.
Kadotitko Vivera-retentiokalvosi? Ei hätää.
Jos kadotat tai rikot viimeisimmän Vivera-retentiokalvojen sarjasi, tai jos ne ovat yksinkertaisesti loppuneet, ota yhteyttä Invisalign-palveluntarjoajaasi. He auttavat sinua uuden Vivera-retentiokalvojen sarjan ostamisessa, jotta voit jatkaa hymysi näyttämistä!
Loading...