Päivitetty viimeksi 5. lokakuuta 2016

Päivitetty viimeksi 5. lokakuuta 2016

Päivitetty viimeksi 24. helmikuuta 2018

Edellinen versio: 5. lokakuuta 2016

ESITTELY

Align Technology, Inc. ja sen tytäryhtiöt (”Align”, ”me”, ”meitä” ja ”meidän”) ovat sitoutuneet suojaamaan tietosi (tässä tietosuojaselosteessa ”tiedot” viittaavat henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin, jotka katsotaan henkilötiedoiksi, jotka annat tai joita keräämme sinusta tai sinulta verkkosivustojemme kautta).

Align suunnittelee, valmistaa ja markkinoi Invisalign®-järjestelmää ja suunsisäisiä iTero®-skannauslaitteita ja OrthoCAD-palveluita sekä My Invisalign Smile -sovellusta, jonka avulla käyttäjät voivat seurata Invisalign-hoitonsa edistymistä ja jakaa tietoja siitä lataamalla kuvia, jakamalla tarinoita, tekemällä ajanvarausmuistutuksia ja vastaanottamalla ilmoituksia (”sovellus”). Seuraavassa kerrotaan, miten keräämme, käytämme ja jaamme tietoja, joita saamme verkkosivustoiltamme ja sovelluksestamme (”sivustot”).

Yleisesti ottaen voit vierailla sivustoillamme kertomatta meille, kuka olet tai paljastamatta henkilötietojasi. Joskus kuitenkin voimme pyytää tietoja sinulta, joko itsestäsi tai jostakusta jonka tunnet, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja/tai kotiosoitteen. Tarkoituksemme on kertoa sinulle ennen tällaisten henkilötietojen keräämistä internetissä ja pyytää sinulta lupa käsitellä sellaista tietoa tarvittaessa.

Sivustojamme käyttämällä annat luvan, että voimme kerätä, käyttää, julkistaa, siirtää ja käsitellä henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Tiedot, joita sinusta keräämme
Mitä teemme keräämillämme tiedoilla?
Kenelle jaamme sinun tietosi?
Kuinka pitkään säilytämme tietosi?
Evästeet ja mainokset
Lapsia koskeva tietosuoja
Linkit muille sivustoille
Markkinointi ja yhteydenottojen kieltäminen
Sosiaalinen media
Kansainväliset tietosiirrot
Turvallisuus
Sinun oikeutesi
Päivitykset
Ota yhteyttä

Tiedot, joita sinusta keräämme

Keräämme seuraavan kaltaisia henkilötietoja ja arkaluonteisia tietoja asiakkaista, potilaista (entiset, mahdolliset ja nykyiset), potilaiden vanhemmista/huoltajista, lääkäreistä ja verkkosivustolla kävijöistä, kun rekisteröidyt sivustojemme jäseneksi tai verkkolomakkeiden kautta tai kun lataat ja käytät sovellustamme, esimerkiksi sisäänkirjautuessasi saadaksesi uutistiedotteita meiltä tai tehdäksesi hymyn arvioinnin:

  • yhteystiedot kuten nimesi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Keräämme hoitoasi helpottavia tietoja kuten ikä ja sukupuoli sekä hampaita koskevia terveystietojasi ja hampaittesi ja kasvojesi kuvia. Ilmoitamme tällaisista tarkoituksista, kun pyydämme saada kerätä sinulta henkilötietoja ja arkaluonteisia tietoja, ja keräämme vain sellaista tietoa, joka on ehdottoman välttämätöntä kyseisten tarkoitusten saavuttamiseksi.

Kun keräämme terveystietojasi tai muuta arkaluonteista tietoa sivustojemme kautta, pyydämme sinulta nimenomaista lupaasi siihen.

Keräämme myös tietoja sivustojemme käytöstä jäljempänä kohdassa ”Evästeet ja mainokset” kuvatulla tavalla.

Toisinaan voit päättää antaa meille muiden henkilöiden henkilötietoja, jolloin voimme esimerkiksi ottaa heihin yhteyden kertoaksemme itsestämme. Saat antaa heidän henkilötietonsa meille vain, jos olet saanut heiltä hyväksynnän ja luvan tehdä niin.

Takaisin alkuun

Mitä teemme keräämillämme tiedoilla?

Henkilötietoja, joita keräämme sivustojemme käytöstäsi tai jotka itse annat, voidaan käyttää seuraavasti:

  • Perustamme ja muulla tavoin hallitsemme jäsentiliäsi sivustoillamme
  • Sallimme sinun käyttää, hankkia, varata ja/tai ladata tuotteita ja palveluja, kuten esimerkiksi hankkia puhdistustarvikkeita
  • Tarjoamme sinulle tietoja tuotteistamme, palveluistamme, uutisistamme ja tapahtumistamme.
  • Annamme tiedot lääkäreistä ja heidän vastaanotoistaan ja lähetämme heille yhteyspyyntöjä.
  • Pyydämme sinua osallistumaan kyselytutkimuksiimme tai liittymään jäseneksi faniklubiimme (jos tämä soveltuu).
  • Keräämme demografiatietoja käyttäjätrendeistä, kuten ikä, sukupuoli ja yleinen tulotaso
  • Annamme sertifioiduille lääkäreille tietoa nykyisistä tai mahdollisista tulevista potilaista.
  • Analysoimme palvelujamme ja tuotteitamme, kehitämme uusia palveluja ja tuotteita sekä räätälöimme tuotteitamme, palvelujamme ja muita tietoja, jotka tuomme saataville
  • Käytämme sovellukseen ladattuja tietoja jakaaksemme antamaasi sisältöä sosiaalisen median kautta ja toistaaksemme sitä Invisalignin mainostamiseksi verkossa, TV:ssä, julkaisuissa tai missä tahansa muussa välineessä. Me emme paljasta koskaan nimeäsi missään luomassamme markkinointimateriaalissa, mutta sinun tulee ymmärtää, että muut ihmiset voivat silti tunnistaa sinut valokuvastasi.

Laillinen peruste edellä kuvattujen henkilötietojen keräämiseen ja käyttöön riippuu kyseisistä henkilötiedoista sekä siitä erityisestä asiayhteydestä, jossa tietoja keräämme. Silloin kun olemme tehneet kanssasi sopimuksen, kuten Invisalign-tuotteiden ja -palvelujen jakamisesta sinulle, käsittelemme tietojasi kyseisen sopimuksen täyttämiseksi. Toisissa olosuhteissa voimme käsitellä tietojasi Alignin laillisten liiketoimintaintressien, kuten markkinoinnin tai tuotteidemme ja palvelujemme parantamisen, perusteella edellyttäen, että sinun oikeutesi eivät ole tärkeämpiä kuin nämä intressit. Selvitämme sinulle tietojen keräämisen hetkellä, mitä lailliset intressimme ovat.

Käytämme tietolähteiden (verkko, tilaukset, asiakkaat jne.) karkeaa yhdistelyä saadaksemme kokonaiskuvan tuote- ja markkinointitoimistamme. Tämä tapahtuu yksinomaan omia tarkoituksiamme varten, emmekä jaa tietojasi muille yrityksille heidän tarkoituksiinsa muuten kuin yhteistyötarkoituksissa.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lain vaatimuksen noudattamiseksi tai kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi, ilmoitamme tästä kyseisellä hetkellä ja kerromme, onko henkilötietojesi antaminen pakollista vai ei (sekä mahdolliset seuraamukset, jos et anna henkilötietojasi).

Takaisin alkuun

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Meillä on kumppaneita muissa yrityksissä, jotka auttavat meitä markkinoinnissa, viestinnässä, säilyttämisessä ja myynnissä, ja saatamme jakaa tietojasi näissä tarkoituksissa. Nämä kumppanit eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin liiketoimintaan Alignin kanssa. Luettelo tämänhetkisistä palveluntarjoajistamme on saatavana ottamalla yhteyden verkko-osoitteeseen privacy@aligntech.com.

Voimme myös jakaa tietojasi toisten Align-yhtiöiden kanssa niissä tarkoituksissa, jotka kuvataan kohdassa "Mitä teemme keräämillämme tiedoilla?". Luettelo yhtiöryhmästämme on saatavana ottamalla yhteyden verkko-osoitteeseen privacy@aligntech.com.

Kaikkia keräämämme tietoja, myös henkilötietoja, voidaan myös paljastaa kolmannelle osapuolelle (sekä tämän agenteille ja neuvonantajille) osana tosiasiallista tai mahdollista yritysten yhdistymistä, yrityskauppaa, velkojen rahoitusta, yrityksen käyttöomaisuuden myyntiä tai vastaavaa tapahtumaa sekä maksukyvyttömyystilanteessa, konkurssissa tai konkurssihallinnossa, jossa henkilötietoja voidaan siirtää kolmansille osapuolille yhtenä liikeomaisuutenamme.

Saatamme paljastaa henkilötietojasi mille tahansa toimivaltaiselle lain täytäntöönpanoelimelle, viranomaisille, hallituselimelle, oikeudelle tai muulle kolmannelle osapuolelle, jos laki sitä mielestämme vaatii tai jos se on välttämätöntä tekijänoikeuksiemme tai muiden laillisten oikeuksiemme suojaamiseksi (mukaan lukien mm. sopimustemme täytäntöönpano tai muiden oikeudet).

Voimme myös jakaa tietojasi, jos annat meille luvan tähän.

Takaisin alkuun

Kuinka pitkään säilytämme tietosi?

Säilytämme henkilötietoja, silloin kun tätä tarvitaan käynnissä olevan laillisen liiketoimintamme takia (esimerkiksi jakaaksemme sinulle Invisalign-tuotteita tai -palveluita tai noudattaaksemme sovellettavaa lakia tai verotus- tai kirjanpitovaatimuksia).

Kun meillä ei ole käynnissä olevaan lailliseen liiketoimintaan liittyvää tarvetta käsitellä henkilötietojasi, ne joko poistetaan tai anonymisoidaan tai, jos tämä ei ole mahdollista (esimerkiksi jos henkilötietosi on tallennettu varmuuskopioarkistoihin), tallennamme henkilötietosi turvallisesti ja mahdollisesta lisäkäsittelystä irrotettuina, kunnes ne voidaan poistaa.

Takaisin alkuun

Evästeet ja mainokset

Kun vierailet verkkosivustollamme, voimme kerätä tiettyjä tietoja automaattisesti laitteestasi. Joissakin maissa, kuten Euroopan talousalueen maissa, nämä tiedot voidaan katsoa sovellettavien tietosuojalakien alaisiksi henkilötiedoiksi.

Automaattisesti keräämiimme tietoihin voi erityisesti sisältyä tietoja kuten IP-osoitteesi, laitteen tyyppi, laitteen yksilölliset tunnistenumerot, selaimen tyyppi, laaja maantieteellinen sijainti (esim. sijainti maan tai kaupungin tasolla) sekä muita teknisiä tietoja. Keräämme myös tietoja siitä, miten laitteesi on ollut vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa, myös avatuista sivuista ja klikatuista linkeistä.

Nämä tiedot keräämällä voimme paremmin ymmärtää verkkosivullamme kävijöitä ja sitä, mistä he tulevat, sekä tietää, mikä verkkosivustomme sisältö heitä kiinnostaa. Käytämme näitä tietoja sisäisiin analysointitarkoituksiin sekä verkkosivustomme laadun ja merkityksellisyyden parantamiseksi kävijöitä varten.

Jotkin näistä tiedoista voidaan kerätä evästeillä ja vastaavalla jäljitysteknologialla. Katso lisätietoja kohdasta Evästeet ja mainokset.

Takaisin alkuun

Lapsia koskeva tietosuoja

Me Alignilla emme aio kerätä mitään tietoja alle kolmetoistavuotiaista (13) lapsista, ellei tietoja kerätä vanhemmalta tai huoltajalta. Vaikka emme voi estää lasta pääsemästä sivustoille, emme kuitenkaan kerää mitään henkilötietoja tekemättä selväksi, että tietoja antavan henkilön täytyy olla vähintään 13-vuotias. Jos sinulla on kysyttävää lapsista kerätyistä tiedoista sivustoillamme, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen privacy@aligntech.com

Ota huomioon, että edellä mainittu ikäkynnys voi vaihdella maassasi sovellettavien lakien vaatimusten mukaisesti. Tässä tapauksessa ilmoitamme sen tietojen keräämishetkellä.

Takaisin alkuun

Linkit muille sivustoille

Sivustoillamme voi olla linkkejä muihin verkkosivustoihin mukavuussyistä. Align ei ole vastuussa tällaisten muiden verkkosivujen tietosuojakäytännöstä tai sisällöstä, ja linkkien sisällyttäminen ei tarkoita, että hyväksyisimme kyseiset tiedot tai asianomaisen yrityksen. Tämä tarkoittaa, että jos muodostat sivustojemme kautta yhteyden toiseen sivustoon, emme ole vastuussa emmekä voi valvoa, mitä he tekevät tiedoillasi.

Sinulla saattaa olla myös mahdollisuus jakaa tietosi muille verkkosivustoille, kuten sosiaalisen median sivustoille. Voimme antaa kätevän linkin, jonka avulla voit tehdä tämän helposti, mutta emme ole vastuussa emmekä voi valvoa heidän verkkosivustoaan tai tietoja, joita kirjoitat tai jaat. Sinua kannustetaan perehtymään näiden muiden verkkosivustojen ja sosiaalisen median sivustojen tietosuoja- ja tiedonkeruukäytäntöihin.

Takaisin alkuun

Markkinointi ja yhteydenottojen estäminen

Voimme lähettää sinulle tietoja itsestämme ajoittain, jos olet antanut meille siihen luvan (tarvittaessa).

Align antaa mahdollisuuden pyytää sähköisten viestien vastaanottamisen lopettamista joko Alignilta tai kumppaneiltamme peruuttamalla antamasi luvan. Jos et halua vastaanottaa tiedotteita meiltä, kerro se meille tietoja kerätessämme tai kirjoita meille milloin vain sähköpostiosoitteeseen remove@aligntech.com. Muista mainita maa, jossa asut. Voit myös käyttää kätevää tilauksen peruutusominaisuutta, joka sisältyy sähköpostiviesteihimme. Anna meille kuitenkin riittävästi aikaa käsitellä pyyntösi.

On syytä pitää mielessä, että tämä luvan peruuttaminen ei koske välttämättömiä tiedotteita, kuten kyselyyn vastaamista, ja se kumoutuu, jos myöhemmin pyydät meiltä tietoja, esimerkiksi jos kirjaudut vastaanottamaan uutiskirjeen meiltä.

Takaisin alkuun

Sosiaalinen media

Käyttäjän luoma sisältö. Jos olet Facebookin, Twitterin tai muiden sosiaalisen median sivustojen käyttäjä julkisilla tiliasetuksilla ja käytät avainsanaa jostakin julkisesta kampanjastamme, kuten #unbraceyoursmile, tai tuotenimeämme, kuten #invisalign, #invisalignteen tai #invisalignTalk, voimme kerätä tuotearvioitasi sosiaalisen median sivustoilta ja julkaista ne omilla sivustoillamme. Tämä siksi, että voimme jakaa mielipiteesi tuotteistamme sivustojemme kävijöille. Me tarkastamme kommenttisi ennen kuin ne julkaistaan sivustoillamme. Älä käytä hashtag-merkintöjä, jos et halua, että arviointisi julkaistaan sivustoillamme.

Julkaisemalla tai muuten antamalla käytettäväksi jotain sisältöä Invisalign-kokemuksestasi julkiselle sosiaalisen media-alustalle ja vastaamalla ”kyllä”, jos pyydämme lupaa julkaista sisältö uudelleen omilla kanavillamme, kuten Facebookissa (http://facebook.com/invisalign), Pinterest (http://pinterest.com/Invisalign), Google+ (http://google.com/+Invisalign), YouTube (http://youtube.com/invisalign & http://youtube.com/invisalignteen), Twitter (http://twitter.com/invisalign), Instagram (http://instagram.com/invisalign & http://instagram.com/invisalignteen) Tumblr (http://invisalignteen.tumblr.com/) ja muissa, ilmaiset ja takaat, että olet kolmetoistavuotias (13) tai vanhempi ja että hyväksyt sivullamme luetellut ehdot ja vaatimukset, jotka koskevat kyseisiä verkkosivustoja.

Jos vanhempi, huoltaja tai joku muu saa tietoonsa käyttäjän luomasta sisällöstä, jonka on jakanut alle kolmetoistavuotias (13) henkilö, ilmoita meille sähköpostilla osoitteeseen InvisalignTakedown@GoldPR.com.

Takaisin alkuun

Kansainväliset tiedonsiirrot

Align toimii maailmanlaajuisesti ja siksi voimme siirtää henkilötietosi muihin maihin, joissa Align toimii, myös muihin kuin asuinmaasi. Henkilötietojasi voidaan myös säilyttää palvelimillamme, jotka sijaitsevat asuinmaasi ulkopuolella. Jatkamme kuitenkin tietojesi suojaamista tämän tietosuojaselosteen ja sitovien yhtiösääntöjemme mukaisesti.

Sen lisäksi, että Align sitoutuu tähän tietosuojaselosteeseen, Align on julkaissut yritystä koskevat sitovat säännöt, jotka ilmaisevat Alignin tavoitteen suojata ja hallita henkilötietoja maailmanlaajuisesti. Yritystä koskevien sitovien sääntöjen käytäntömme on saatavilla edellisessä kappaleessa annetun linkin kautta.

Kun siirrämme tietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle palveluntuottajillemme ja kumppaneillemme, teemme niin Euroopan komission (Alignin sitovien yhtiösääntöjen) hyväksymiin tavanomaisiin sopimusehtoihin tai tietosuojaan perustuen.

Takaisin alkuun

Turvallisuus

Sivustoillamme on käytössä turvatoimet, joiden avulla yritetään estää hallinnassamme olevien tietojen tuhoaminen, hävittäminen, väärinkäyttö ja muuttaminen tai valtuuttamaton tietojen paljastaminen tai tietoihin pääseminen. Verkkoportaaleissamme (kuten Lääkärien Invisalign-sivusto) potilastiedot (myös henkilötiedot) siirretään turvallisesti HTTPS:n kautta. Nämä portaalit edellyttävät asiakastilejä, eivätkä ne ole yleisölle avoimia.

Takaisin alkuun

Sinun oikeutesi

Jos sinulla on (sovellettavan lain takaamia) oikeuksia, jotka koskevat tietoihisi pääsemistä, paljastamista, muuttamista tai poistamista, voit ottaa meihin yhteyttä jäljempänä olevaan posti- tai sähköpostiosoitteeseen.

Esimerkiksi Kaliforniassa henkilöt voivat pyytää kerran kalenterivuodessa luetteloa tiedoista, jotka paljastamme kolmansille osapuolille niiden suoria markkinointitoimia varten. Käytäntönämme ei ole myydä tai vuokrata mitään henkilötietoja muille yrityksille heidän suoramarkkinointiaan varten.

Euroopassa sijaitseviin Align-yhtiöihin liittyen henkilöt voivat ottaa meihin yhteyttä koskien heidän oikeuksiaan seuraavissa asioissa:

  • omiin henkilötietoihin pääseminen ja niiden korjaaminen tai päivittäminen tai pyyntö niiden poistamiseksi
  • henkilötietojen käsittelyn kieltäminen, pyyntö rajoittaa omien henkilötietojen käsittelyä tai pyyntö niiden siirtämisestä
  • valinta kaikkien mahdollisesti lähettämiemme markkinatiedotteiden kieltämisestä; voit saada tämän oikeutesi voimaan napauttamalla markkinatiedotesähköpostissa olevaa ”peruuta tilaus” tai ”valitse peruutus” -kohtaa; jos haluat tehdä valinnan kaikkien markkinamuotojen (kuten postimarkkinointi tai puhelinmarkkinointi) vastaanottamisen kieltämisestä, ota tässä tapauksessa yhteyttä alla annettuja yhteystietoja käyttäen
  • suostumuksen peruutus milloin tahansa, jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi suostumuksellasi; suostumuksesi peruutus ei vaikuta minkään ennen peruutustasi tekemämme käsittelyn laillisuuteen eikä se vaikuta henkilötietojesi käsittelyyn, joka on tehty muuhun kuin suostumukseen perustuvin laillisin käsittelyperustein
  • valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä; saat lisätietoja ottamalla yhteyden paikalliseen tietosuojaviranomaiseen.

Singaporessa voit yleisesti pyytää meitä antamaan tiedot tavoista, joilla hallussamme tai hallinnassamme olevia henkilötietojasi on käytetty tai ehkä käytetty tai julkistettu vuoden aikana ennen pyynnön päivämäärää. Kaikki tietopyynnöt voivat olla maksullisia kulujemme peittämiseksi, kun annamme sinulle tiedot hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Ilmoitamme tämän maksun määrän, kun olemme saanut pyyntösi.

Nämä ovat vain esimerkkejä, eikä nimenomaisia oikeuksiasi ole ehkä lueteltu tässä esimerkkinä.

Takaisin alkuun

Päivitykset

Voimme päivittää tätä ilmoitusta ajoittain. Kun teemme niin, ilmoitamme viimeisen päivityspäivämäärän ilmoituksen alussa. Tällaisesta päivityksestä ja/tai muutoksesta ilmoitetaan sivustoillamme tai suoraan sinulle, jos laki niin edellyttää. Kannustamme perehtymään säännöllisesti tähän ilmoitukseen, jotta saat ajanmukaiset tiedot henkilötietojen keräämisestä, käytöstä ja jakamisesta. Jos et hyväksy näitä muutoksia, älä jatka sivustojen käyttämistä.

Takaisin alkuun

OTA YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteesta, sivustojemme käytännöistä, omista tiedoistasi tai tietojasi koskevista oikeuksista tai sivustoilla asioinnistasi, ota yhteys seuraavasti:

Maailmanlaajuinen pääkonttori

Align Technology, Inc.
Attention: Privacy Office
2560 Orchard Parkway
San Jose, CA 95131
Privacy@aligntech.com

Pääkonttori EU:ssa

Align Technology B.V.
Attention: Privacy Office
Arlandaweg 161
1043 HS Amsterdam
The Netherlands
Privacy@aligntech.com

Voit myös ottaa yhteyttä Alignin paikalliseen yksikköön, joka on vastuussa tietojesi käyttämisestä. Lisätietoa tästä.