Visit our social media channels

Skip to main content

Usein kysytyt kysymykset

Invisalign on käytännössä näkymätön tapa oikaista hampaasi ja saada hymy, jollaisesta olet aina haaveillut. Edistyksellisen 3D-kuvantamistekniikan avulla Invisalign visualisoi koko hoitosuunnitelmasi Invisalign-palveluntarjoajan hoitomääräyksen mukaan hampaiden lähtöasennosta lopulliseen tavoiteasentoon. Tämän jälkeen hampaitasi – ja vain sinun hampaitasi – varten valmistetaan mittatilaustyönä sarja läpinäkyviä oikomiskiskoja, jotka siirtävät hampaita vähän kerrallaan. Kutakin kiskoa käytetään noin kaksi viikkoa, kunnes se vaihdetaan sarjan seuraavaan kiskoon. Näin hampaat siirtyvät vaiheittain suunniteltuun lopulliseen asentoon. Invisalign-palveluntarjoaja määrittää Invisalign-hoidon keston omien erityistarpeidesi mukaan.

Invisalign-oikomiskiskot ovat lähes näkymättömät. Kukaan ei välttämättä edes huomaa, että käytät lähes huomaamattomia kiskoja, minkä ansiosta Invisalign sopii saumattomasti elämäntyyliisi ja päivittäisiin kohtaamisiin muiden kanssa.

Invisalign-oikomiskiskot voi irrottaa. Toisin kuin käytettäessä kiinteitä metallitukia, voit syödä ja juoda, mitä haluat, sillä kiskot voi irrottaa hoidon aikana helposti. Voit irrottaa kiskot myös normaalia hampaiden harjausta ja hammaslangan käyttöä varten, jolloin suuhygieniasi pysyy hyvänä ja hengityksesi raikkaana.

Toisin kuin perinteisissä kiinteissä hammastuissa, oikomiskiskoissa ei ole metalliosia tai -lankoja. Tämä tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa Invisalign palveluntarjoajan vastaanotolla kuluu vähemmän aikaa säätötoimiin.

Invisalignin avulla voit lisäksi nähdä hoitosuunnitelmasi ja virtuaaliset hoitotuloksesi. Näin näet jo ennen hoidon aloittamista, miltä hampaidesi odotetaan näyttävän hoidon päätteeksi

Hammaslääkärit ja oikomishoidon erikoislääkärit ovat käyttäneet irrotettavia oikomisvälineitä onnistuneesti jo vuosien ajan. Align Technologyn 3D-tietokonetekniikan ja suurten mittatilausmäärien ansiosta Invisalign-järjestelmän avulla voidaan kuitenkin hoitaa paljon potilaita, jotka haluavat suoremmat hampaat. Ainutlaatuisen ClinCheck®-ohjelmiston avulla potilaat voivat nähdä koko hoitosuunnitelmansa jo ennen hoidon aloittamista.

Invisalign-tuotteita valmistava Align Technology, Inc. on perustettu vuonna 1997.

Vuonna 1945 tohtori H. D. Kiesling visioi, että jonakin päivänä modernin tekniikan avulla voidaan valmistaa sarja hampaiden oikomisvälineitä, joilla saadaan aikaan kattavan oikomishoidon edellyttämiä liikkeitä. Align Technology on tehnyt tästä visiosta totta. Kehittyneen tietokonetekniikan avulla Align Technology valmistaa mittatilaustyönä sarjan läpinäkyviä Invisalign-oikomiskiskoja. Potilas käyttää järjestyksessä sarjan kutakin kiskoa, jolloin sekä ylä- että alahampaita voidaan siirtää vähitellen.

Invisalignilla on hoidettu jo yli 4 miljoonaa potilasta eri puolilla maailmaa. Uusia Invisalign-hymyjä tulee joka päivä.

Invisalignia myydään yli 45 maassa. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa, Kiinassa, Japanissa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella käytetään suoraa myyntimallia, ja Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan sekä Etelä-Amerikan pienemmissä kehittyvissä maissa hyödynnetään jälleenmyyjiä. 

Kuten kaikkien oikomishoitojen, myös Invisalign-hoidon kustannukset riippuvat ongelman vaikeudesta ja hoidon toteutustavasta Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että hintataso on verrattavissa perinteisiin kiinteisiin hammastukiin. Vain Invisalign-palveluntarjoaja voi määrittämään omat kustannuksesi tarkasti, mutta Invisalign-hoidon hinta sijoittuu yleensä 3,000 ja 6,000 euron välille. Pienissä hampaiden siirroissa hinta saattaa kuitenkin jäädä 3,000 euroon.

Varaa Invisalign-palveluntarjoajalta aika aloituskäynnille. Etsi Invisalign-palveluntarjoaja alueeltasi jo tänään.

Invisalign-oikomiskiskot siirtävät hampaita hallitusti sopivan määrän kerrallaan. Toisin kuin perinteiset hammastuet, Invisalign ohjaa paitsi kiskokohtaista liikkeen määrää myös liikkeen ajoitusta. Näin kussakin vaiheessa siirretään vain tiettyjä hampaita Invisalign-hoitosuunnitelman mukaan. Tuloksena on tehokas liikevoimaa tuottava järjestelmä, joka siirtää hampaat hoitomääräyksen mukaiseen tavoiteasentoon.

Käytännössä näkymättömät oikomiskiskot valmistetaan lujasta lääkinnälliseen käyttöön tarkoitetusta kestomuovimateriaalista, joka on kehitetty yksinomaan Invisalign-järjestelmää varten. Kiskot valmistetaan mittatilaustyönä juuri sinulle, ja ne asettuvat mukavasti hampaidesi päälle.

Invisalign sopii käytännössä kaikkiin hoito-oppeihin, mutta sen käyttö edellyttää erityistä koulutusta. Kaikkien hammaslääkärien ja oikomishoidon erikoishammaslääkärien, jotka ovat kiinnostuneet Invisalign-hoidon tarjoamisesta potilaille, on käytävä asiaankuuluva koulutus. Näin he saavat potilaiden hoitamiseen tarvittavat taidot ja pätevyyden ja heidät voidaan hyväksyä Invisalign-palveluntarjoajiksi. Yli 82 000 hammaslääkäriä ja oikomishoidon erikoishammaslääkäriä eri puolilla maailmaa on jo saanut koulutuksen potilaiden hoitamiseen Invisalignilla. Etsi lähin Invisalign-palveluntarjoaja.

Kokenut Invisalign-palveluntarjoaja voi hoitaa Invisalignin avulla purentavikoja valtaosalla aikuisista ja nuorista, jotka haluavat kauniimman hymyn. Invisalign-palveluntarjoaja voi arvioida, onko Invisalign Teen oikea hoitovaihtoehto nuorelle potilaalle.

Käyntivälit ovat yleisesti ottaen vastaavat kuin käytettäessä perinteisiä hammastukia, mutta yksittäiset käynnit voivat sujua huomattavasti nopeammin, sillä hammaslääkärin ei tarvitse säätää lankoja/hammastukia. Potilaat tapaavat Invisalign-palveluntarjoajan yleensä 4–6 viikon välein. Näin varmistetaan, että hoito sujuu suunnitellusti, ja samalla potilas saa seuraavat oikomiskiskosarjansa. Invisalign-palveluntarjoaja kuitenkin määrittää käyntivälit hoitosuunnitelman mukaan.

Hoidon kokonaiskesto riippuu hoidon vaikeudesta, ja se on yleensä vastaava kuin käytettäessä perinteisiä hammastukia. Tyypillisesti hoito saattaa kestää 9–18 kuukautta. Invisalign-palveluntarjoaja voi antaa sinulle tarkemmat tiedot aloituskäynnilläsi.

Joillakin käyttäjillä hampaissa tuntuu tilapäistä, lievää epämukavuutta muutaman päivän ajan kunkin uuden vaiheen alussa, kun sarjan seuraava kisko otetaan käyttöön. Tämä on normaalia, ja kyse on usein paineen tunteesta. Se on merkki siitä, että kiskot toimivat – ne siirtävät hampaitasi vähitellen ja auttavat sinua saavuttamaan lopulliset tulokset. Tämä epämukavuus häviää yleensä muutamassa päivässä.

Invisalign-palveluntarjoaja voi käyttää Invisalignia ylipurennan hoitamiseen valtaosalla aikuisista ja nuorista potilaista. Kysy Invisalign-palveluntarjoajalta, sopiiko Invisalign sinulle.

Vain Invisalign-palveluntarjoaja voi määrittää, sopiiko Invisalign-hoito sinulle.

Koska sillat yhdistävät kaksi tai useampia hampaita kiinteästi toisiinsa, ne muodostavat merkittävän vastuksen hampaiden liikkeelle. Invisalign-palveluntarjoaja voi määrittää, vaikuttavatko sillat omaan hoitoosi.

Kruunut eivät yleensä vaikuta Invisalign-hoitoon. Toisinaan hampaisiin kiinnitetään kuitenkin pieniä hampaan värisiä komposiittikappaleita, "kiinnikkeitä", jotka auttavat saamaan aikaan tiettyjä liikkeitä. Niitä on vaikeampi kiinnittää kruunuihin kuin hampaisiin. Näissä tapauksissa kruunujen sijainti on arvioitava huolellisesti. Invisalign-palveluntarjoaja voi antaa lisätietoja asiasta.

Kyllä. Hampaiden välisten rakojen sulkeminen on onnistuu yleensä helposti Invisalignin avulla. Kysy Invisalign-palveluntarjoajalta, sopiiko Invisalign sinulle.

Leukanivelen toimintahäiriöt voivat olla monenlaisia, ja jotkin niistä voivat pahentua Invisalignin kaltaisten laitteiden ja hoitojen käytöstä. Myös parannettavissa olevat ongelmat voivat pysyä ennallaan tai pahentua. Kysy Invisalign-palveluntarjoajalta, vaikuttaako leukanivelongelmasi hoitoon kielteisesti.

Kiinnittimen käyttäminen minkä tahansa oikomishoidon jälkeen on tärkeä vaihe, sillä se pitää hampaat vakaasti uudessa asennossaan. Jos haluat, että hampaasi pysyvät ihanneasennossaan, on suositeltavaa käyttää kiinnitintä Invisalign-palveluntarjoajan ohjeiden mukaan. Monissa tapauksissa viimeisestä oikomiskiskosta tulee tilapäinen kiinnitin, kunnes varsinaisen kiinnittimen käytöstä päätetään. Invisalign-palveluntarjoajalta saat lisätietoja pidempiaikaisista kiinnitinvaihtoehdoista.

Monien Invisalign-potilaiden hampaita on oiottu aiemmin – usein nuoruudessa – hammastukien avulla. Invisalignilla voidaan yleensä korjata hammastukien jälkeinen siirtymä, jota kutsutaan usein uusiutumaksi.

Monia potilaita hoidetaan hammastukien ja Invisalignin yhdistelmällä. Kysy Invisalign-palveluntarjoajalta, mikä hoitovaihtoehto sopii parhaiten sinulle.

Ei. Toisin kuin käytettäessä perinteisiä hammastukia ja lankoja, voit syödä ja juoda hoidon aikana kaikkea, mitä haluat, sillä oikomiskiskot poistetaan aterioinnin ajaksi. Niinpä ei ole tarpeen rajoittaa suosikkiruokiesi ja -juomiesi nauttimista. Hyvän hygienian säilyttämiseksi on tärkeää, että harjaat hampaat ja puhdistat hammasvälit hammaslangalla jokaisen aterian tai välipalan jälkeen, ennen kiskojen asettamista paikoilleen.

Oikomiskiskoja on käytettävä hoidon aikana koko ajan, lukuun ottamatta syömistä, hampaiden harjausta ja hammasvälien puhdistusta.

Valtaosalla potilaista hoito ei vaikuta puheeseen. Samoin kuin käytettäessä perinteisiä oikomisvälineitä, alkuvaiheessa on kuitenkin sopeuduttava siihen, että suussa on jotakin uutta.

Tupakointi ei ole suositeltavaa kiskojen ollessa paikoillaan, sillä niihin voi muodostua värjäymiä.

Purukumin käyttäminen ei ole suositeltavaa kiskojen ollessa paikoillaan, sillä purukumi voi tarttua oikomiskiskoihin. Kiskot on suositeltavaa poistaa aina ennen ateriaa tai välipalaa.

Paras tapa puhdistaa oikomiskiskot on harjata ja huuhdella ne haaleassa vedessä käyttäen Invisalign-puhdistuskiteitä tai erityisiä puhdistustabletteja. Hyvän hygienian säilyttämiseksi on tärkeää, että harjaat hampaat jokaisen aterian tai välipalan jälkeen, ennen kiskojen asettamista paikoilleen.

Sopiiko Invisalign sinulle?

Sopiiko Invisalign sinulle? Selvitä

Hymytarinoita

Hymytarinoita Katso videot